ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Відшкодування вартості навчання для лікарів у Каразінському!

На підставі договору про співпрацю між Каразінським університетом та Державною службою зайнятості України з метою забезпечення підготовки висококваліфікованих кадрів для галузі охорони здоров’я Центр післядипломної медичної освіти пропонує лікарям всіх спеціальностей скористатися пропозицією реґіонарних Центрів Державної служби зайнятості України та отримати ваучери на компенсацію вартості навчання на циклах спеціалізації, стажування та інших заходах безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників.

Чотири простих кроки до омріяної лікарської спеціальності чи крутезного заходу підвищення кваліфікації:

  1. Обрати освітній захід на сайті Центру післядипломної медичної освіти
  2. Звернутися до реґіонарного Центру Державної служби зайнятості України та виконати інструкції фахівця
  3. Отримати ваучер на оплату освітньої послуги
  4. Надати ваучер при зарахуванні фахівцю Центру післядипломної медичної освіти для переказу коштів в рахунок оплати освітньої послуги

Так, відповідно до Закону України «Про вищу освіту», статті 30 Закону України «Про зайнятість населення», Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 р. № 207 (зі змінами внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 21.03.2023 року № 249), Переліку професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затвердженого наказом Міністерства економіки України 11.04.2023 р. № 2040 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12.05.2023 р. за № 793/3984, інших нормативних актів, з метою забезпечення організованого прийому та навчання осіб на підставі ваучера пропонуємо лікарям звернутися до найближчих Центрів Державної служби зайнятості України.

Відповідно до п.1 Порядку видачи ваучерів право на отримання останніх мають (більш детально у Порядку видачі ваучерів):
📌особи старше 45 років зі стажем роботи більше 15 років;
📌особи, звільнені з військової служби та зі служби у державних органах та інституціях;
📌внутрішньопереміщені особи;
📌особи, у відношенні яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення, та члени їх сімей;
📌особи з інвалідністю;
📌особи які у період воєнного стану отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії.

Згідно з п. 5 Порядку видачі ваучерів вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання і не може перевищувати десятикратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб (станом на час публікації – приблизно 27 000 грн), визначеного законом на момент прийняття рішення про його видачу.

З урахуванням конкурентоспроможної цінової політики Каразінського університету щодо освітніх послуг у сфері післядипломної медичної освіти та граничної вартості ваучерів лікарі, які мають право на отримання ваучерів, мають можливість за державний кошт отримати нову лікарську спеціальність або підвищити свій професійній рівень.

Запрошуємо слухачів скористатися пропозицією Державної служби зайнятості України та долучитися до освітніх ініціатив Каразінського університету у сфері післядипломної медичної освіти!

4 Comments

  1. Доброго дня
    Підкажіть будь -ласка , чи можна скористатися програмою компенсації, якщо я проживаю закордоном, так як вимушено виїхала із Харкова ? В описі сказано, что програма адаптована для медичних і фармацевтичних працівників. У мене дві освіти :
    1. Коледж Національного Фармацевтичного Університету, спеціальність ” Фармація” , молодший спеціаліст
    2. Національний Фармацевтичний Університет , спеціальність ” Економіка підприємства ” , магістр
    Мене цікавить навчання за спеціальністю ” Медицина ”
    Підкажіть, будь -ласка , чи підходить у моєму випадку дана програма ?
    З Повагою

    1. Добрий день. Провайдером компенсації є Державна служба зайнятості України. Ваучери з компенсацією отримуються у будь-якому Центрі зайнятості, тому питання не за адресою. Хай щастить!

  2. Доброго дня, підкажіть будь ласка, ваучер можна отримати тільки перед початком навчання? По завершенню вже скористатися неможливо? Дякую

    1. Добрий день. Ваучери надаються до початку освітнього заходу. Скористатися після завершення навчання ваучером вже неможна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *