ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Підсумки роботи Центру післядипломної медичної освіти у 2023 році

Напередодні головного після майбутнього святкування Перемоги свята країни прийнято підводити підсумки року, що минає. Центр післядипломної медичної освіти Каразінського університету за 2023 рік зробив чимало історичних кроків і став одним з провідних освітніх центрів регіону для лікарів, лікарів-інтернів, студентів, працівників закладів охорони здоров’я та осіб немедичних спеціальностей.

Порівняно з 2022 роком Центр збільшив перелік освітніх пропозицій з декількох десятків до майже 400, а кількість слухачів освітніх заходів зросла майже вдесятеро до 2000 на рік. Серед слухачів освітніх заходів, провайдером яких є Центр післядипломної медичної освіти, вперше з’явилися студенти, лікарі-інтерни та особи немедичних спеціальностей.

Щонайменше 15 освітніх програм отримали міжнародну сертифікацію та визнання у понад 100 країнах світу, а співпраця з нашими партнерами дала можливість втілити в життя унікальний проєкт з фізичної терапії та реабілітації військових, масштабну міжнародну програму підготовки осіб немедичних спеціальностей з невідкладної медицини, впровадити Європейську та Американську сертифікацію програм підготовки лікарів.

Центром сертифіковано повний цикл і всі рівні підготовки військових та бойових медиків, на постійній основі організовуються виїзні цикли підготовки захисників України з тактичної медицини за міжнародними стандартами.

У 2023 році Центром проведено успішну вступну кампанію для лікарів-інтернів (збільшено набір в 2,5 рази). Вперше в історії Каразінський отримав бюджетне фінансування інтернатури, вперше в інтернатуру вступили випускники шести інших медичних університетів. Розроблено і впроваджено інноваційні підходи до підготовки лікарів-інтернів за 16 спеціальностями, сформовані унікальні, практично орієнтовані програми підготовки в інтернатурі з додатковими блоками симуляційного навчання в умовах найкращого симуляційного центру країни.

А ще створено сайт і сторінки у соціальних мережах, проведено гучну рекламну кампанію, закуплено навчальне обладнання, укладено договори та меморандуми з партнерами тощо.

2023 рік був важким. В нас не вірили, а іноді і ми самі сумнівались в своїх силах, однак підтримка керівництва університету і факультету, науково-педагогічного колективу медичного факультету та віра в історичну значущість нашої місії надавали сили і хоробрості йти вперед. 2023 рік був плідним попри все.

На 2024 рік Центром заплановано (і вже втілюється) декілька десятків інноваційних проєктів та програм. Маємо силу, волю і наснагу для нових звершень під стягом Каразінського для незламної країни непереможних людей! З впевненістю кажемо:
У 2024 році все буде Каразінський!
У 2024 році все буде Україна!
У 2024 році все буде Перемога!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *