Робоча зустріч «Наведення мостів: діалог заради розвитку української медичної освіти»

Робочу зустріч «Наведення мостів: діалог заради розвитку української медичної освіти» ініційовано Експертною радою студентства закладів вищої освіти України. В межах заходу було забезпечено проведення діалогу між студентами медичних закладів вищої освіти та медичних факультетів (інститутів) закладів вищої освіти з представниками керівництва МОЗ, Комітету ВРУ з питань здоровʼя нації та підкомітету ВРУ з питань вищої освіти. Каразінський університет представляла голова Студентської ради медичного факультету, студентка 3 курсу Софія ЖУК.

Студенти мали можливість поставити запитання щодо проєкту наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства охорони здоров’я України», а також обмінятися думками, обміркувати й спроєктувати майбутнє медичної та фармацевтичної освіти для закладення основи для більш здорової та процвітаючої України.

За результатами зустрічі прийнято рішення про направлення до МОЗ звернення від Експертної ради студентства закладів вищої освіти з узагальненими пропозиціями студентів-медиків щодо вдосконалення інтернатури, а також ухвалили спільне рішення щодо вступу до складу Експертної ради медичних та фармацевтичних ЗВО задля напрацювання комплексних пропозицій з вдосконалення вищої медичної освіти в Україні.

З боку державних інституцій участь у заході взяли:
✔Сергій ДУБРОВ, Перший заступник міністра охорони здоров’я України.
✔Михайло РАДУЦЬКИЙ, Голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.
✔Юлія ГРИШИНА, Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.
✔Ілля БЄЛЯК, Голова Експертної ради студентства закладів вищої освіти.

Експертна рада студентства представлена у соціальних мережах: Facebook, Instagram, Telegram.

Працюємо у національних командах та асоціаціях з метою підвищення якості вищої медичної освіти!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *