ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Тренінг «Базові навички проведення серцево-легеневої реанімації» (25 балів БПР)

На медичному факультеті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна в період з 03.10.2023 р. по 07.10.2023 р. (включно) заплановано проведення тренінгу з оволодіння практичними навичками “Базові навички проведення серцево-легеневої реанімації” для лікарів усіх спеціальностей. Розробники та викладачі курсу – колектив кафедри загальної хірургії, анестезіології та паліативної медицини медичного факультету на чолі з завідувачем кафедри, доктором філософії, доц. М. С. Матвєєнко.

Лікар будь-якої спеціальності у своїй професійній практиці, на жаль, може стикатись з пацієнтом у критичному стані. Щоб збільшити шанси на порятунок життя, важливим є знати та вміти вчасно провести базові реанімаційні заходи.

Програма теоретичного курсу:ланцюг виживання European Resuscitation Council, розпізнавання раптової зупинки дихання та кровообігу, серцево-легенева реанімація технікою Hands only CPR без використання Автоматичного зовнішнього дефібрилятора (АЗД), серцево-легенева реанімація з використанням АЗД одним  та двома рятівниками у дорослих та дітей, серцево-легенева реанімація з використанням АЗД двома рятівниками у дорослих та дітей з використанням вентиляційного мішка, виконання штучного дихання за допомогою вентиляційного обладнання (вентиляційний мішок та маска), допомога при раптовій втраті свідомості у дорослих та дітей, допомога при обструкції дихальних шляхів стороннім тілом (вдавленні) у дорослих та дітей, особливості проведення реанімаційних заходів у дітей та утоплеників.

Практичні навички: Оволодіння технікою проведення серцево-легеневої реанімації, відновлення прохідності дихальних шляхів, використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора, вміння надавати постраждалому стабільне бокове положення.

Слухачі, які повністю виконали вимоги навчального плану та опанували програмні практичні навички, отримують сертифікат з нарахуванням 25 балів безперервного професійного розвитку медичних та фармацевтичних працівників.

Реєстрація на освітній захід за електронною поштою cpo@karazin.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *