Каразінський університет – другий по країні у рейтингу наукометричної бази Scopus у 2024 році

Центр післядипломної медичної освіти проваджує діяльність у сфері безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я, забезпечує підготовку в інтернатурі за 17 спеціальностями та пропонує чимало освітніх заходів у сфері медико-профілактичної підготовки осіб немедичних спеціальностей. При цьому фахівцями Центру та викладачами Каразінськіх шкіл післядипломної освіти дбайливо зберігаються кращі традиції освіти одного з найстаріших у Східній Європі класичного університету.

Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна попри всі виклики сьогодення продовжує активну наукову, методичну, освітянську, просвітницьку та громадську діяльність, що відображається результатами ранжування закладів вищої освіти міжнародними рейтинговими системами.

Так, нещодавно оприлюднений рейтинг закладів вищої освіти за 2024 рік наукометричною базою Scopus визначив Каразінський університет другим в країні, що свідчить про високий рівень наукових досліджень та високу результативність академічної діяльності університету.

Результати рейтингу ґрунтуються на показниках цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їхніми фахівцями. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Каразінський утримує та зміцнює свою провідну позицію у сфері вищої освіти та дослідницької діяльності, а освітні ініціативи у сфері післядипломної медичної освіти відрізняються фундаментальними підходами до теоретичної підготовки слухачів на підґрунті доказової медицини та значною часткою практичної компоненти навчання!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *