ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Каразінська школа кардіології та функціональної діагностики

Школа забезпечує підготовку студентів за напрямком школи на додипломному рівні, пропонує випускникам навчання в інтернатурі, запрошує працівників сфери охорони здоров’я на цикли вторинної лікарської спеціалізації, стажування та численні заходи безперервного професійного розвитку з нарахуванням балів БПР.

Цикл тематичного удосконалення

«Кардіоонкологія»

Актуальність циклу визначається стрімким зростанням кількості пацієнтів з онкологією за рахунок як нових випадків, так і пролонгації життя пацієнтів в результаті успішного лікування раку. Сучасне лікування онкологічних захворювань передбачає застосування різноманітних методів – від  традиційної хіміо- та радіотерапії до таргетної, імуномоделюючої та біологічної терапії. Агресивна, особливо комбінована, протипухлинна терапія здатна викликати суттєве пошкодження серця і судин і розвиток небезпечних ускладнень.

Програма циклу «Кардіоонкологія» включає актуальні дані щодо етіології, патофізіології, діагностики і лікування захворювань серцево-судинної системи у онкологічних хворих. Розглянуті пухлини серця, особливості перебігу та лікування супутніх захворювань серцево-судинної системи, що були у пацієнта раніше і співіснують з онкологічним захворюванням; ураження серця під впливом хіміо- радіо- та таргетної терапії раку; безпосереднього впливу на серцево-судинну систему непластичного процесу та імунної відповіді на нього.

Матеріали лекцій циклу «Кардіоонкологія» ґрунтуються на засадах доказової медицини, міжнародних рекомендаціях, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішної інтеграції їх у рутинну клінічну практику. Під час занять будуть наведені клінічні приклади онкологічних пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та ускладненнями протипухлинної терапії, розглянуті особливості їх діагностики і лікування із власного досвіду викладачів.  Набуття програмних знань і вмінь надає слухачам можливість значно покращити якість профілактики, діагностики та лікування серцево-судинних захворювань у онкологічних хворих.

image

Реєстрація на освітні заходи школи

ПОЧЕПЦОВА Олена Григорівна

координатор Школи

📩: pocheptsova.e@ukr.net

image

Реєстрація на освітні заходи школи

ЗАБУРАННА Людмила Василівна

фахівець Центру

📩: l.zaburanna@karazin.ua

Керівник Школи

Screenshot_1

Віра ЦЕЛУЙКО

доктор медичних наук, професор
Вересень 2024
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Місце формування та становлення справжніх героїів у білих халатах!

Працює Viber-спільнота Школи

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини Школи