ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Каразінська школа хірургічної патології та малоінвазивної хірургії

Школа забезпечує підготовку студентів за напрямком школи на додипломному рівні, готує лікарів-інтернів, запрошує лікарів на цикли вторинної лікарської спеціалізації, стажування та численні заходи безперервного професійного розвитку з нарахуванням балів БПР.

Цикл тематичного удосконалення

«Застосування сучасних апаратно-інструментальних методів в клінічній програмі діагностики і лікування захворювань органів гепато-панкреато-дуоденальної зони»

Цикл ТУ проводиться в умовах реальної клінічної практики на базі хірургічного відділення Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті  №2 та на базі Симуляційного центру медичної підготовки Каразінського університету. Значна частка освітнього процесу проводиться з використанням сучасних технологій навчання: симуляційного обладнання, сучасних ендовідеоскопів «Olympus», УЗД-апаратів  «Toshiba» та «Aloca», рентгентелевізійного апарату, інструментарія для проведення малоінвазивних втручань, технологій «віртуальний пацієнт», аудіовізуального обладнання  тощо.

Програма циклу ТУ «Застосування сучасних апаратно-інструментальних методів в клінічній програмі діагностики і лікування захворювань органів гепато-панкреато-дуоденальної зони» включає актуальні дані про особливості діагностики і лікування захворювань органів гепато-панкреато-дуоденальної зони, які ґрунтуються на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішної інтеграції їх у рутинну клінічну практику. Набуття програмних знань та вмінь надає можливість слухачам значно покращити якість профілактики, діагностики та лікування захворювань органів гепато-панкреато-дуоденальної зони.

Програма включає сучасні актуванні дані про особливості діагностики і лікування з використанням сучасних апаратно-інструментальних методів: механічної жовтяниці непухлиного ґенезу, гострого гнійного септичного холангіту, кістозних уражень печінки, пухлин позапечінкових жовчних проток та великого дуоденального сосочку, гострого панкреатиту з його ускладненнями, хронічного панкреатиту в різних його формах, пухлини голівки підшлункової залози, хронічного дуоденостазу.

Розглядаються особливості використання в діагностичній програмі у пацієнтів при вказаній патології апаратних методів діагностики: УЗД, рентгенологічних методів, КТ, МРТ; інструментальних методів: відеоендоскопії верхніх відділів ШКТ, ендоскопічного УЗД, ЕРХПГ, холангіоскопії, лапароскопії, пункційних біопсій під контролем УЗД. В лікувальній програмі цих пацієнтів розглядаються використання малоінвазивних втручань з застосуванням: ЕПСТ з холедохолітоекстракцією та літотрипсією, ендоскопічне стентування та дренування жовчних і панкреатичної протоки, черезшкірні пункційні методи дренування порожнинних утворень і проток під контролем УЗТ та КТ.

В програму циклу ТУ інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, симуляційні технології навчання, відпрацювання набутих навичок в умовах реальної клінічної практики, на моделі «віртуальний пацієнт» та/або в процесі розбору клінічних кейсів та власний клінічний досвід викладачів.

image

Реєстрація на освітні заходи школи

ГЕРАСИМОВ Геннадій Миколайович

координатор Школи

📩: gennady.n.gerasimov@karazin.ua

image

Реєстрація на освітні заходи школи

СТЕКЛЯРОВА Наталя Володимирівна

фахівець Центру

📩: n.steklyarova@karazin.ua

Керівник Школи

111

Сергій БИЧКОВ

доктор медичних наук, професор
Жовтень 2024
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Місце формування та становлення справжніх героїів у білих халатах!

Працює Facebook-спільнота Центру

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини

Працює Instagram-спільнота Центру

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини

Працює Telegram-спільнота Центру

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини