ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Каразінська школа ультразвукової діагностики

Школа забезпечує підготовку студентів за напрямком школи на додипломному рівні, навчання лікарів-інтернів, підвищення кваліфікації лікарів всіх спеціальностей на циклах вторинної лікарської спеціалізації, стажуваннях та численних заходах безперервного професійного розвитку з нарахуванням балів БПР

Цикл тематичного удосконалення

«Пренатальна УЗД: скринінг та розрахунки ризиків в І та ІІ триместрах»

Цикл ТУ «Пренатальна УЗД: скринінг та розрахунки ризиків в І та ІІ триместрах» для лікарів  ультразвукової діагностики, лікарів-акушерів-гінекологів, лікарів загальної практики – сімейної медицини, лікарів-гінекологів підліткових спрямований на підвищення професійних компетенцій у питаннях моніторингу та оцінки стану здоров’я вагітних жінок та їхніх плодів.

Програма циклу ТУ «Пренатальна УЗД: скринінг та розрахунки ризиків в І та ІІ триместрах» включає актуальні дані про фізіологічний та патологічний перебіг вагітності, нормальну анатомію та анатомічні вади розвитку плода, маркерні ознаки хромосомної патології у плода, методологію розрахунків ризиків хромосомної патології у плода (трисомій 21,13, 18) та материнських ускладнень, основні великі акушерські синдроми, для яких розроблено профілактичні заходи, що застосовуються з І та раннього ІІ триместру вагітності.

В програмі циклу надаються оновлені підходи до виявлення ризиків розвитку вроджених вад та інших патологій в першому та другому триместрах вагітності, а також методи скринінгу. Застосування сучасних методів ультразвукової діагностики, біохімічних та генетичних аналізів дозволить учасникам циклу отримати необхідні знання та навички для ефективної практики у сфері антенатальної діагностики та надання консультацій майбутнім матерям. В рамках курсу також буде акцентовано на етичних аспектах проведення скринінгових процедур та важливості емпатії та підтримки вагітних пацієнток під час надання результатів досліджень.

Слухачі циклу отримують знання та компетенції,  які ґрунтуються на засадах доказової медицини, рекомендаціях національних та міжнародних протоколів надання медичної допомоги, останніх даних наукових досліджень та власному досвіді успішної інтеграції їх у рутинну клінічну практику, щодо сучасних методів та підходів до пренатальної діагностики, включаючи ультразвукове скринінгове обстеження, біохімічний та генетичний аналіз. Учасники циклу отримають можливість поглибити свої знання щодо інтерпретації результатів досліджень та прийняття інформованих рішень щодо подальшого медичного втручання.

В програму циклу ТУ інтегровані міждисциплінарні підходи до теоретичної підготовки слухачів, симуляційні технології навчання, відпрацювання набутих навичок в умовах реальної клінічної практики та в процесі розбору клінічних кейсів, а також та власний клінічний досвід викладачів, тобто найновіші медичні та етичні стандарти, що допоможе учасникам забезпечити найвищий рівень якості медичної допомоги для кожної вагітної жінки та її майбутнього дитини.

image

Реєстрація на освітні заходи школи

ПЕРЕСИПКІНА Тетяна Валентинівна

координатор Школи

📩: peresypkina@karazin.ua

image

Реєстрація на освітні заходи школи

КОЗЛОВА Олена Георгіївна

фахівець Центру

📩: o.kozlova@karazin.ua

Керівник Школи

Screenshot_1

Марія БРИНЗА

кандидат медичних наук, доцент
Жовтень 2024
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
Місце формування та становлення справжніх героїв у білих халатах!

Працює Facebook-спільнота Школи

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини

Працює Instagram-спільнота Школи

Консультації, інформаційно-організаційний супровід, позапланові освітні заходи, попередня реєстрація на навчання, відповіді на запитання, останні новини