ЦПМО

61022, Україна, м. Харків, майдан Свободи, 6

Стажування викладачів медичного факультету та Каразінських шкіл післядипломної медичної освіти в університеті Умео (Швеція)

З 18 по 24 лютого 2024 року викладачі Каразінської школи інфекційних хвороб та клінічної імунології, Каразінської школи пульмонології та фтизіатрії та кафедри інфекційних хвороб та клінічної імунології медичного факультету к. мед. н., доц., завідувач кафедри Ольга ВОЛОБУЄВА та к. мед. н., доц. Ольга КОНСТАНТИНОВСЬКА взяли участь у програмі академічної мобільності «Еrasmus+» International Credit Mobility Project в Університеті Умео (м. Умео, Швеція). Куратором перебування викладачів в університеті була Dr. Olena Rzhepishevska, staff scientist, Erasmus project lead, Chemistry Department.

Під час візиту обговорено напрями науково-дослідної та освітньої діяльності, обмін досвідом у розрізі організації освітнього процесу із використанням технологій дистанційного навчання, перспективи співробітництва за програмою «Erasmus+», участі у спільних науково-дослідних проєктах, публікації спільних статей у наукових виданнях, що індексуються наукометричними базами Scopus, Web of Science та ін.

Викладачі відвідали університетську лікарню Умео, ознайомились з системою охорони здоров’я Швеції та організацією надання медичної допомоги, зокрема, в інфекційному відділенні. Також наші науковці представили шведським колегам з університетської клініки свої доповіді на теми «Infection diseases dissemination in Kharkiv region: general situation and case reports» та «Diagnostic and treatment of tuberculosis in Kharkiv region while full-scale invasion: challenges and solutions».

Було проведено спільну робочу зустріч із представниками міжнародного офісу, зокрема його керівником Ingrid Svensson та міжнародним координатором Emilia Emilson. Під час робочої зустрічі обговорили особливості участі студентів та лікарів-інтернів за програмою академічної мобільності. Обговорили можливості подальшої співпраці на наступний програмний період 2024-2025 рр.

Висловлюємо щиру подяку Dr. Olena Rzhepishevska, staff scientist, Erasmus project lead, керівнику міжнародного офісу Ingrid Svensson та міжнародному координатору Emilia Emilson за багаторічну співпрацю, за теплий прийом та плідний обмін досвідом під час навчального тренінгу за програмою «Erasmus+».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *